Menu


Een paar grappige kerstgroepjes

Deze schitterende kleine stal is een soort puzzel: de figuren passen allemaal in elkaar.

Maria, Jozef en Jezus uit de kerstgroep die de dochters van Roel vroeger als kind hadden.

Een heel klein kerstgroepje met een jozef van 2 cm groot.

En een nog kleiner kerstgroepje met een jozef van maar ruim 1 cm groot.

Nog een heel klein stalletje van gekleurde bijenwas, gemaakt door Roels dochter Nienke op de kleuterschool in 1981.

Een tweeluikje voor op reis dat de zus van Fred voor ons uit Griekenland meebracht met op het linker paneel een Madonna met kind.

Een olijke Heilige Familie waarbij we in een uitverkoop een bijpassend (b)engeltje vonden.

Een tinnen hanger van een kerststal.

Een kleine hanger van Jim Shore.

Deze Maria met Kind hangt in onze kerstboom.

Drie schapen uit een grote kerstgroep die ooit ergens in een kerk stond hebben een nieuwe plek gevonden bij ons: ze staan het hele jaar in de vensterbank van de erker van onze woonkamer. We wonen landelijk, en dus passen deze schapen goed in onze landelijke omgeving...


Stallen en kerstgroepen die wij in de loop der tijd hebben aangeschaft

Nadat het grote diorama niet meer bij ons thuis werd opgebouwd, hebben wij de onstane "leegte" opgevuld metandere kerstgroepen in heel verschillende stijlen. Op deze pagina tonen we enkele van deze groepen.

Onze mooiste groep. Toen we hem van de vorige eigenaar overnamen was hij op veel plaatsen beschadigd. Fred heeft hem echter prachtig gerestaureerd. En inmiddels hebben we er een paar bijpassende beelden bij aangeschaft, onder andere de olifanten met hun drijvers.

Deze groep kochten we bij Atelier Ashtown (zie de website). De beelden zijn met veel liefde en zorg gegoten en beschilderd door Christien Dijkstra van Atelier Ashtown.

De prachtige zogenaamde "blauwe groep" van Jim Shore. We hebben er lang naar gezocht, omdat hij al verscheidene jaren uitverkocht is, maar in 2014 konden we hem gelukkig in de abdijwinkel in Egmond kopen.

Nog een groep van Jim Shore. Deze vond Roel een aantal jaren geleden in een winkel Oldenburg (D). De engel is er later bijgevonden.

Een heel bijzondere groep, waarschijnlijk gemaakt door Gerard Linssen uit Venlo omstreeks 1920. We vonden hem op een kerstmarkt waar iemand hem voor een prikkie verkocht met de woorden: "Hij was van m'n oma, maar wat moet ik ermee; hij staat alleen maar in de weg op zolder...".

Een aandoenlijk groepje van Gerard Linssen uit Venlo uit 1920, dat we op Marktplaats tegenkwamen.

Een muziekdoos van Jim Shore; misschien wat zoetig, maar wel heel mooi gemaakt.

De figuren uit deze verrassende groep kunnen in de ramen en deuren van de "burcht" als een legpuzzel worden opgeborgen, waarna het geel dichtgeklapt kan worden.

In 2014 is men, na bijna 25 jaar kerststalexposities georganiseerd te hebben, in Ootmarsum, waar wij in 2013 ons diorama exposeerden, met de kerststalexposities gestopt. Wij konden deze groep van hen overnemen.

Een groep met figuren in stoffen kleding van de Duitse firma Käthe Wohlfahrt uit Rothenburg ob der Tauber, die in een gelimiteerde oplage van slechts 50 exemplaren met de hand werd gemaakt.

Een gestileerde weergave van de Heilige Familie, waarschijnlijk uit Peru.

Een aandoenlijk beeldje van Jim Shore, met daarachter een door hem ontworpen engel.

Een klein groepje uit Peru met lama's i.p.v. schapen, dat we vonden in een Wereldwinkel.

Een zgn. blokgroep (uit één stuk bestaand) die we op een kerstmarkt in Düsseldorf kochten.

Een mooie gipsen blokgroep die we zomaar cadeau kregen bij een antiekzaak waar we prachtige Jugendstiltegels voor in ons portaaltje kochten.

Deze Heilige Familie vonden we geheel onverwacht in de zomer in een souvenirwinkeltje tussen allerlei toeristenprullaria.

Een Mexicaanse groep die door ons thuis in de vensterbank voor het raam wordt gezet.

Een uitgebreide groep met kleine beeldjes waar kinderen gek op zijn doordat hij uit zoveel verschillende handwerkslieden en andere figuren bestaat.

Deze groep maakte Roel in 1980 van karton en zijdevloeipapier voor zijn dochters als een adventskalender. Alle figuren zaten in een dik boek met dichtgeplakte bladzijden en in de adventstijd mocht elke dag een bladzijde opengemaakt worden.

En door ons hele huis staan het hele jaar kerststalfiguren die Fred aan het restaureren en/of opnieuw aan het beschilderen is. Dus als er belangstellenden zijn voor een mooi opgeknapte groep, dan hebben we er vast wel één voor u te koop. Interesse? Klik dan hier.